fbpx
Foundry Modo  11.2 släppt!

Foundry Modo 11.2 släppt!

Med Modo version 11.2 kommer en serie nyheter och förbättringar. Modo 11.2 är en fri uppdatering för alla Modo 11-kunder. Här är ett urval bland alla nyheter:

Direct Modeling – förbättringar på bevel

Modo 11.2 har betydligt förbättrat funktionen med poly bevel för att underlätta bevarandet av edge flow över komplexa geometriskärningar. Nyheterna omfattar; Square Corner-alternativ för att lägga till en quadrangle vid skarpa hörn till gränspolygoner, Offset Even gör sträckan av en insert:ad face jämn, Maintain Co-Planar Edge fixar några specialfall i samband med co-planar edges och Edge Rail är en ny option för Group bevel.

UV Tools

De redan kraftfulla UV-verktygen förbättras ännu mer i 11.2, och gör det lättare att konsekvent och effektivt texturera spel-assets. En hel svit med uppdateringar har gjorts på Texel Density-verktygen som nyligen infördes i Modo 11.1. Nu är funktionen ännu snabbare att använda och med mer pålitliga resultat. Ytterligare funktionalitet har lagts till för att snabbt justera UV-öar, stacka öar för mer effektiv texturanvändning samt en indikator som visar UV-täckningsgraden av förgrundsföremål och alla föremål i en UV-mapp.

Procedural Modeling

De procedurala modelleringslösningarna i Modo har gjort Modo marknadsledande i sin klass. Nu med 11.2 fortsätter expansionen och erbjuder ännu större flexibilitet. Den nya Select by Previous-operationen ger procedural selektion av tidigare skapade element i modelleringsstacken. Nya Set Polygon Type-meshkommandot verkar på valfri ytpolygon eller selektion av ytpolygoner och modifierar polygontyp, konverterar polygoner till faces, subdivision surfaces eller Catmull-Clark -polygoner. Plus där är nu ett nytt Flip Polygons mesh-kommando som reverserar polygoners normaler.

Prestandaförbättringar för animation

Prestandan fortsätter att förbättras, bl.a. vad gäller arbetsflödet vid riggning och animering. De interaktiva prestandaförbättringarna är särskilt tydliga när det gäller viktning/weight av mindre delar av en modell, t. ex. en hand på en större karaktär, eller när man poserar karaktärer där mindre delar av skelettet deformeras, t. ex. en fot eller ett finger.

Molnbaserad preset-browser

Via Modo Preset Browser kan 3D-artister nu inifrån Modo få tillgång till uppdaterade Modo Community Share-sajt med tusentals exempelfiler, presets och mallar. Snabb och enkel tillgång till gratis kits och plugin samt länkar till Modos betal-Addons kommer också bli tillgängliga vilket kommer att utöka communityn.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.