fbpx

3DMeetup 2018 i Helsingborg blev en succé

3D Meetup Sverige 2018

Förra helgen arrangerades 3D-skrivareventet “3D Meetup Sweden” i Helsingborg för andra året i rad. I år har eventet växt betydligt både i storlek och antal besökare som var representerade från flertalet länder runt om i Europa och USA. I Europa är 3D Meetup i dagsläget den enda alternativa festivalen med lite större organisation till storebrodern “MidWest RepRap Festival i USA. 

Det är såklart både roligt och spännande att få vara med om ett sådant event. Creative Tools var med och sponsrade och vi hade även en monter där vi visade Flashforge och utskrivna modeller med fokus på radiostyrt och modelljärnväg, vilket var mycket uppskattat.

Gemenskap

Till skillnad från mer klassiska branschmässor så har 3D Meetup fokus kring användarna själva. Entusiasterna tar med egna 3D skrivare och visar upp och diskuterar med varandra. Även flera företag såsom Creative Tools var på plats och visade upp sina produkter såväl nyheter som återkommande storsäljare. Signifikativt för ett event som 3D Meetup är att atmosfären är mer avslappnad än på större mässor och det blir mer diskussionen kring själva tekniken än säljsnack. Kanske är det därför 3D Meetup är så uppskattat.

Kända profiler

Flera “YouTube-profiler” i ”3D-skrivar communityn” var även på plats såsom Thomas Sanladerer, 3D Maker Noob, Anton Månsson m.fl. Dessa var hårt uppvaktade under helgen och inkluderas i många diskussioner och “selfies”. 

När det gäller Selfies och YouTubers så engagerade sig Joel Telling – “3D-Printing Nerd” från USA på sitt eget sätt då han inte kunde vara med fysiskt under eventet. För alla selfies som postades på twitter tillsammans med amerikanen Dave Gaylord från Matterhackers så skulle Joel donera 1 dollar till välgörenhet. Efter eventet så erbjöd sig även flera att lägga till en lika stor summa som den som samlades ihop under helgen.

Alla mycket nöjda

I sin helhet var eventet lyckat och dom besökare och utställare vi pratade med var mycket nöjda. Ett stort tack ska ges till gänget bakom 3D Meetup Sverige för deras otroliga jobb med att skapa och genomföra detta event på ett exemplariskt sett. Vi på Creative Tools är stolta över att ha fått vara en del av denna historiska händelse.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.