fbpx
Autodesk – Michael Ford om Hip Hop arkitektur

Autodesk – Michael Ford om Hip Hop arkitektur

Vad har egentligen arkitektur med Hip Hop att göra? Detta är något som Michael Ford har tillägnat större delen av sin professionella karriär åt. Hans mål har varit att på ett tvärvetenskapligt sätt stimulera de sociologiska och kulturella konsekvenserna arkitektur och stadsplanering har på dess invånare.

Han beskriver en dyster arkitektur ”in the hood” influerad av modernismen, dvs stadsdelar byggda helt i betong och utan grönområden. Missnöjet med omgivningen och miljön är även något som skildras tydligt i många av Hip-Hopens texter. Michael ser nu Hip Hop arkitekturen som en kritik och motrörelse mot modernismen.

I dagsläget är det endast 3% av hela USA:s befolkning som är arkitekter och stadsplanerare. Michael Ford vill se en förändring. Autodesk har nu inlett ett samarbete med Hip Hop artister och samhällsinvånare där de använder sig av gratisprogrammet Tinkercad för att skapa 3D-modeller, och till och med printa ut sin egendesignade Hip Hop arkitektur. Spännande projekt tycker vi : )

Se även Autodesks informationsvideo här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *