fbpx
Builder – skyltdockor gjorda med 3D-printing

Builder – skyltdockor gjorda med 3D-printing

Efterfrågan på skyltdockor är idag stor, men att producera unika skyltdockor kan vara en kostsam historia. Traditionellt produceras en prototyp av en skyltdocka för hand i lera eller trä. Med hjälp av 3D-printing kan prototyperna nu framställas mycket snabbare och minskar kostnaden avsevärt. Det som tidigare tog upp till 8 veckor kan nu printas under några dagar.

Skyltdockan på bilden printades på en Builder Extreme 2000 till lyxbutiker i Amsterdam, London, Paris och New York. 

Dockan är printad med en 0.8 mm nozzle och en lagertjocklek på 0.4 mm och är fullt möjlig att printas i en del, men för att undvika att det blir för mycket stödmaterial och att det tar längre tid printas den i delar istället som sedan limmas ihop. Därefter sandblästras och sprutmålas den för att nå det slutliga resultatet.

Dockan visas sedan upp för godkännande innan den börjar massproduceras. 3D-printing lämpar sig därmed utmärkt till prototypframställning och kortar både ledtider och kostnader.

Behov att att 3D-printa stora modeller? Kom gärna förbi vårt showroom i Halmstad för att få se Builder Extreme 1500. Den har en maximal byggvolym på hela 1100x500x820 mm och kommer med en integrerad uppvärmd byggplatta, Wi-Fi, inbyggd kamera och Dual-Feed Extruder.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.