fbpx

3D-printa med två inställningar samtidigt

Titlen i detta blogginlägg är nog lite förvirrande men det sammanfattar en mycket udda och användbar funktion för avancerad 3D-printing. När man utvecklar flera produkter är det bra om man snabbt kan skapa prototyper, känna och klämma på dem, förkasta vissa och gå vidare med de andra.

I 3D-printprogram finns det olika inställningar för att skapa prototyper. Man kan t.ex. variera lagertjocklek, hastigheter, m.m. Precis som med allt annat i livet kan man skynda på saker på bekostnad av vissa värden eller låta saker sjuda, ta längre tid och bli bättre eller snyggare. Varje läge har sina fördelar. 

I en produkts olika iterationer gör man först snabba grova prototyper och när man börjar bli nöjd ställer man in bättre värden som tar längre tid att 3D-printa och ger bättre ytkänsla. 

Olika 3D-printinställningar gör man oftast för ett objekt i taget och 3D-printpass. I programmet netfabb Studio som styr 3D-skrivaren fabbster finns det funktioner som gör att man i en och samma 3D-printkörning kan ge olika objekt olika printinställningar. Resultatet är att man snabbare kan få fram prototyper där varje enskild del kan befinna sig i olika iterationsstadier.  

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *