fbpx
Dagens 3D-print från Thingiverse – Påsklämma!

Dagens 3D-print från Thingiverse – Påsklämma!

I skrivande stund finns det 63.976 gratis filer att ladda hem från sajten Thingiverse.com! De flesta är 3D-filer i STL-format som man kan återskapa som fysiska objekt i plast på en personlig 3D-skrivare. Med så många filer att välja bland är det svårt att bestämma sig för något man vill förverkliga.

Idag har vi valt att 3D-printa walters anpassningsbara påsklämma. Det är en mycket smart och minimalistisk design som fungerar utmärkt när den stänger till plastpåsar.

Den finns att ladda hem som STL-fil i 60, 80, 100 och 120 mm i längd. Den som önskar en annan storlek kan också via webbläsaren på Thingiverse skapa en egen version av påsklämman i en annan dimension. 

Som dagens 3D-print har vi skrivit ut den i 60 mm. Det gjorde vi på en MakerBot Replicator 2 3D-skrivare. Vi valde att printa den i normalstor lagertjocklek på 0,27 mm och använde den miljövänliga PLA-plasten som kostar cirka 40 öre per gram. Den färdiga klämman väger cirka 3 gram vilket gör att den i material kostar endast 1 krona och 20 öre. Det är med andra ord billigare att 3D-printa sin egen påsklämma än att köpa den i affären! 😉 Det tog nio minuter för Replicator 2 att skapa den.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *