fbpx
Dagens 3D-print –  Knapp till tvättmaskin

Dagens 3D-print – Knapp till tvättmaskin

I en artikel från Instructables kan du läsa om hur man löser ett vanligt problem med hjälp av 3D-skrivare. Hushållsapparater har en förmåga att tappa knappar, rattar och reglage. Dessa får sedan fötter eller blir uppätna av hunden i huset. Då står man där med en tång eller annat verktyg som ersättning.

Istället för att köpa dyra reservdelar från tillverkaren eller ta en sig en rundtur i återvinningscentralens elektronik-container, kan man använda sig av en 3D-skrivare för att återskapa knappen i plast hemma.

En annan fördel med att ha en 3D-skrivare i sitt hem, är att kostnaden för reservdelar minskar dramatiskt. 3D-printtråd är numera så billig att en ny ratt till diskmaskinen endast kostar fem kronor att skriva ut!

För den som inte har ett eget CAD-program och vill 3D-modellera som hobby kan vi varmt rekommendera 3D-programmet 123D Design från Autodesk. Det är ett fullvärdigt solidmodelleringsprogram i vilket man lekande lätt kan skapa enkla och komplexa 3D-modeller. Dessa kan sedan sparas som STL-fil för 3D-printing. 123D Design är också optimerad för att fungera tillsammans med MakerBot Replicator 3D-skrivarna.

Vi är svenska återförsäljare av den personliga 3D-skrivaren MakerBot Replicator. Har du några funderingar är du välkommen att kontakta oss.Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *