fbpx
Dagens 3D-print – Påskinspirerad äggkopp med kycklingben!

Dagens 3D-print – Påskinspirerad äggkopp med kycklingben!

För att inleda påskhelgen valde vi att fira med en 3D-utskrift i samma tema. Det som charmade oss var Fabricatis roliga äggkopp i form av en kyckling som sitter ner. Då originalversionen var något för glest tesselerad lånade vi modellen och ritade om den snabbt i CAD-programmet Rhino 3D. Resultatet blev NURBS-ytor som är perfekt släta och från dem sparade vi ut en högupplöst STL-version av Fabricatis kycklingäggkopp.

Utskriften gjorde vi på vår trotjänare Replicator 2 3D-skrivare. Materialet var självklart påskgul miljövänlig PLA-plast och orange för benen. Dessa 3D-printades separat och sattes ihop med en droppe superlim.

Utskriften tog totalt cirka 45 minuter i 3D-printprogrammet MakerWares standardupplösning på 0,27 mm per lager och 10% ifyllning samt två ”shells”.

Den som har en egen 3D-skrivare och vill pynta påskbordet med en annorlunda äggkopp finns modellen att ladda hem gratis på denna länk (inklusive CAD-filer).

Ägget som syns i bild är närproducerat bara 300 meter från vårt kontor, där hönorna Berit, Agda, Carmen och Majsan lever ett gott liv och levererar de godaste äggen! 

Vi önskar er alla en Glad Påsk!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *