fbpx
Om MakerBots utveckling av 3D-skrivare och mjukvara

Om MakerBots utveckling av 3D-skrivare och mjukvara

Utvecklingen av billiga 3D-skrivare går med rasande fart idag. Det är lätt hänt att man endast tänker på hårdvaruutveckling men det handlar i högsta grad även om mjukvaran – som delas in i två aspekter, firmware och 3D-printstyrprogram.

Ägare MakerBot Replicator 1 var minst sagt tidigt ute när det gäller att skaffa sig en personlig 3D-skrivare och man kan eventuellt anta att man då satt kvar med en gammal maskin och teknik. Verkligheten har dock visat sig vara den motsatta då Replicator 1 blivit en riktig trotjänare som inte bara hängt med men stadigt blivit bättre i takt med att både firmware och 3D-printprogrammet MakerWare förbättrats. MakerBot har som policy att erbjuda all mjukvaruppdatering kostnadsfritt. Likaså är det 100% gratis att installera MakerWare på valfritt antal datorer då inga licenskostnader finns.

För den som vill kunna utsätta sin 3D-skrivare för hårda tester har MakerBot släppt en testfil som innehåller många olika former som är svåra att åstadkomma. Det är med hänsyn till dessa tester som ny mjukvara utvecklas så att 3D-printkunder ständigt kan få bästa prestanda ur sin maskin.

De senaste två modellerna som MakerBot släppt är Replicator 2 och Replicator 2X. Dessa maskiner är helt kompatibla med den fria standarden 1.75 mm 3D-printplast. Därmed är man som MakerBot-ägare inte låst till en särskild tillverkare eller leverantör av plast.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *