fbpx
Historisk pressrelease från MAXON

Historisk pressrelease från MAXON

MAXON tillkännager ny live 3D-pipeline mellan CINEMA 4D och Adobe After Effects

Det första steget i den nyligen utannonserade strategiska alliansen resulterar i strömlinjeformat arbetsflöde och förbättrad funktionalitet för motion graphics- och VFX-artister.

Friedrichsdorf, Tyskland – 4 april 2013. MAXON, ledande utvecklare av professionell 3D-modellering, 3D-färgläggning, 3D-animation och renderingslösningar, kan idag avslöja det första steget i den strategiska alliansen med Adobe Systems Incorporated, med syfte att skapa en ny nivå av integration mellan sin kraftfulla 3D-applikation CINEMA 4D och Adobe® After Effects®. Den nyligen avslöjdade nästa version av Adobes branschledande mjukvara kommer att inkludera två MAXON-teknologier i den nya Adobe After Effects: CINEWARE och CINEMA 4D Lite.

CINEWARE: Den nya 3D-kopplingen i realtid mellan CINEMA 4D och After Effects, vilken eliminerar behovet av tillfälliga mellanrenderingar mellan applikationerna, har gjorts möjlig med CINEWARE, som etablerar en bro mellan de båda applikationerna. En av de största fördelarna för användaren kommer att märkas i ett strömlinjeformat arbetsflöde som gör det möjligt att inte bara importera nativa CINEMA 4D-scener som assets rakt in i After Effects, men också dra nytta av CINEMA 4Ds multi-pass arbetsflöde som layers. Användare kommer också att tjäna på minskade renderingstider pga. CINEWARE som utnyttjar CINEMA 4Ds Advanced Rendering Engine direkt inifrån After Effects. Med denna funktionalitet tillgänglig kan användare numera arbeta på CINEMA 4D-projekt inifrån After Effects och se uppdateringar i realtid, istället för att behöva rendera varje revision.

“Denna pipeline finns ingen annanstans i samma utsträckning, och den kommer fullständigt att förändra arbetsflödet för grafiska kreatörer i framtiden,” säger Harald Egel, MAXONs grundare och VD.

CINEMA 4D Lite: Inkluderas också i nästa version av After Effects. En försmak av CINEMA 4Ds kraftfulla arbetsflöde och verktyg. Denna begränsade men likväl funktionsrika version av CINEMA 4D ger kreatörer tillgång till ett exceptionellt sortiment av mjukvarans funktionalitet. Eftersom CINEMA 4D Lite startas inifrån After Effects, kommer tillgången till en full 3D-applikation att förväntas ha stor påverkan för kreatörer som intresserat sig för och kanske redan vävt in 3D i sitt nuvarande After Effects-arbetsflöde.

“Nu mer än någonsin har våra användare efterlyst 3D-möjligheter i After Effects för att ytterligare förbättra sina motion graphics- och/eller VFX-projekt,” säger Steve Forde, produktansvarig för After Effects på Adobe. “CINEMA 4D är en ‘go-to’-applikation för 3D motion graphics. Därför har vi valt att arbeta tätt med MAXON för att kunna förse digitala artister en fullt integrerad 3D-pipeline som tillåter dem att lägga mer tid på att skapa lockande, innehållsrik media,” tillägger han.

Vad kreatörerna säger:

Kreatörer, artister och andra yrkesverksamma som har beta-testat den nya After Effects-versionen, inklusive CINEMA 4D Lite, är hänförda av den nya integrationen. “Istället för att vänta på en 3D-rendering ska bli klar i CINEMA 4D kan jag släppa samma CINEMA 4D-fil inne i After Effects och börja med compositing, färgjusteringar och addera alla de där extrasakerna som jag gör i After Effects, fast nu direkt ovanpå mina 3D-projekt,” säger Nick Campbell (även känd som Greyscalegorilla). “Möjligheten att ha CINEMA 4D inne i After Effects snabbar upp hela arbetsflödet galet mycket. Om jag ska ändra något behöver jag inte gå tillbaka och omrendera mina 3D-scener. Jag kan gå tillbaka till min CINEMA 4D-fil, redigera den, och den uppdateras direkt inne i After Effects. Jag tycker det är enormt.”

Om MAXON

MAXON Computer, med huvudkontor i tyska Friedrichsdorf, är utvecklare av professionell 3D-modellering, 3D-färgläggning, 3D-animation och renderingslösningar. Deras prisbelönta CINEMA 4D och BodyPaint 3D mjukvaruprodukter har använts utbrett för att hjälpa till att skapa allt från  förbluffande visuella effekter i större långfilmer, TV-produktioner och reklamfilmer, spelcinematics, men även 3D inom medicinska illustrationer, arkitektur och industriella formgivningsapplikationer. MAXON har kontor i Tyskland, USA, Storbritannien, Frankrike, Japan och Singapore. MAXONs produkter finns tillgängliga både via webbutik och dess globala distributionskanal. Särskilt prissatta utbildningsversioner av MAXONs mjukvarulösningar finns också tillgängliga för utbildningsorganisationer.

För ytterligare information om MAXON, se www.maxon.net.

Mer MAXON-information: 

Facebook: http://www.facebook.com/maxon3d                                                

Twitter: http://twitter.com/maxon3d                                                            

YouTube: http://www.youtube.com/user/MaxonC4D

Alla varumärken i detta dokument är respektive ägares egendom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *