fbpx
Dagens 3D-print – Snäll flugsmälla eller plattformskalibreringsverktyg

Dagens 3D-print – Snäll flugsmälla eller plattformskalibreringsverktyg

För dagens 3D-utskrift valde vi att göra ett lite onödigt verktyg med vår egen 3D-skrivare. Det är nämligen så att man brukar använda sig av en bit papper när man justerar avståndet mellan byggplattformen på en 3D-skrivaren och 3D-printspetsen.

Det optimala avståndet är 0,1 mm och det råkar också vara tjockleken på helt vanligt 90 grams A4 papper, gula notisar, m.m. Då man ska kunna komma åt även långt inne i 3D-skrivaren hade det varit smidigare om man kunde hålla ett papper på en pinne.

Som ägare av en 3D-skrivare är det svårt att låta bli att konstruera och framställa egna verktyg för att lösa problem, oavsett om de är motiverade eller bra för att det går att göra! 🙂

Vi valde därför att i Rhino slänga ihop snabbt ett handtag med en platt spets. På denna kan man sedan klistra fast en vanlig notislapp och använda för kalibrering av 3D-skrivarens byggplatta.

Om du vill framställa en egen kan du ladda hem filen gratis på denna länk. Själva utskriften av handtaget är gjord på en MakerBot Replicator 2 i röd PLA filament

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *