fbpx
Dagens 3D-print – RC-bil i skala 1:10

Dagens 3D-print – RC-bil i skala 1:10

Som dagens 3D-print vill vi nämna det enastående projektet som svenska 3D-printentusiasten Daniel Norée driver. Han har kombinerat sin passion för RC-bilar och 3D-printing och skapa en RC-bil i skala 1:10 som nästan helt är 3D-printad i ABS-plast.

Daniel var tidigt ute med 3D-printing hemma då han köpet sig en MakerBot Thing-O-Matic. Den uppgraderades sedan till modellen Replicator som hade en betydligt större byggyta. Därmed var det möjligt att bygga de flesta delar i ett enda pass utan att behöva dela på dem.

Konstruktionen är gjord i CAD-programmet TopSolid. Filerna sparades sedan ut som STL-format och 3D-printades från printprogrammet ReplicatorG.

Bilens konstruktion är i stort sett klar och det som ligger näst i listan är att skapa karossen genom att 3D-skanna en gammal och bygga vidare på det. Då det handlar om ett stort stycke och karossen görs av tunn plast, är planen att med Replicator 3D-skrivaren skapa delarna till en plugg som man sedan kan formblåsa med. Detta ger också fördelen att man lätt kan serietillverka fler karosser då dessa ofta skadas och måste bytas ut.

Det är oerhört inspirerande att ta del av Daniels RC-bilprojekt därför att det öppnar dörrarna till ett helt nytt sätt att äga och använda hobbyprylar, nämligen att tillverka dem själva på en 3D-skrivare hemma.

Du kan läsa mer om RC-bilprojektet på följande länkar:

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *