fbpx
Dagens 3D-print – i-landsproblem på taco-kvällen

Dagens 3D-print – i-landsproblem på taco-kvällen

Som dagens 3D-print valde vi att illustrera ett ”fiktivt” i-landsproblem. Föreställ dig att det bara är 20 minuter kvar innan gästerna kommer och du precis insett att det saknas en hållare för taco-skalen! Hur skall detta lösa sig?!!! 🙂

I ett modern hushåll finns ju naturligtvis en 3D-skrivare som man kan använda för att skapa fysiska föremål och lösa problem. Som värd behöver man därför bara ladda hem en taco-hållare gratis och sätta den på 3D-printing innan salsan flödar.
I detta exempel valde vi att utforma objektet i Rhino 3D så simpelt som möjligt så att det kan 3D-printas snabbt i flera exemplar. Priset för modellen är endast 2 kronor och 10 öre då den väger 6 gram och skapades av ABS-plast.

3D-skrivaren som idag fick uppdraget är fabbster-maskinen från tyska Sintermask. Den kan använda sig av kuggad stång i form av pinnar eller vanlig rund 3 mm plastfilament på spole, vilket du kan se i videon ovan. Dess skrivarhuvud kan använda dessa två material utan att behöva modifieras och man kan fritt växla mellan pinnar och rund tråd.

3D-utskriften tog i detta fall 8 minuter och 15 sekunder i fabbsterns normala standardläge. Det går dock att stressa upp flera gånger snabbare i fall det blir extra bråttom innan gästerna kommer! 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *