fbpx
Dagens 3D-print – byst av Yoda

Dagens 3D-print – byst av Yoda

Det är något speciellt med Star Wars-filmerna och särskilt Yoda! Denna 900 år gamla Jedi-riddare känns igen av otroligt många oavsett ålder.

Ända sedan 1980 när Yoda dök upp i Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back har han avbildats som både bild och leksaker. Nu, 33 år senare, har tekniken kommit så långt att man med lätthet hemma kan skapa plastmodeller av honom. 

Yoda har redan figurerats i vår blogg som ”Dagens 3D-print”. Då 3D-printade vi honom genomborrad av en massa hål som om han vore en schweizerost.

Då modellen av Yoda finns att ladda hem från Thingiverse.com tog vi idag uppdraget att 3D-printa honom på en fabbster 3D-skrivare. Istället för LIKE Sticks-pinnar använde vi oss denna gången av helt vanlig vit ABS-plast som rund tråd på rulle.

Den färdiga 3D-printade modellen vägde 16 gram inklusive raft-mattan som den står på. Kostnaden för modellen hamnade därför på 6 kronor och 40 öre.

I videon ovan kan du se hur det ser ut när fabbstern 3D-printar Yoda. Som beskrivet ovan använder vi standard 3 mm rund ABS-tråd vilket leds in i extruder genom en slang.

Modellen laddades in i netfabb med fabbster Engine där vi ställde den i mitten av plattan och printade med standardinställningen vilket ger en lagertjocklek på 0,125 mm. Utskriften tog drygt en timme att bli färdig.


Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *