fbpx
Dagens 3D-print – Ny iteration av OpenRC-bil

Dagens 3D-print – Ny iteration av OpenRC-bil

Som dagens 3D-print vill vi uppdatera något som vi tidigare redan berört här på bloggen – Daniel Norées enastående 3D-printbara radiostyrda bil

Det är inspirerande att se en ny produktutvecklingsprocess födas fram från en blandning av Daniels talang och tillgängligheten av 3D-skrivare som många kan ha råd med.

En konsekvens av detta är att kreativiteten mångfaldigas när fler kan få tillgång till tekniken. Det ger också upphov till att produktdesign demokratiseras då det enklare kan testas och förändras direkt från användarnivå.

Att äga en egen 3D-skrivare innebär att man inte längre behöver se en produkt som ett ”dött” föremål som må fungera bra men samtidigt har brister. Om man kan ta fram en ny fungerande produkt själv hemma kan bristerna och kritiken snabbt omvandlas till handling och en bättre produkt. Det enda man behöver göra är att förändra produkten i datorn och sedan trycka på 3D-printknappen! 🙂

Detta RC-bilprojekt ser vi som det tydligaste ”proof-of-concept” för att vi i framtiden kommer att kunna inte bara äga våra produkter men även hur de ser ut och när de tillverkas. 

Om Daniels RC-bil


Läs mer

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *