fbpx
Utmärkt kombination av LEGO och IKEA

Utmärkt kombination av LEGO och IKEA

Att ens 3D-skrivare levereras som en byggsats kan uppfattas som skrämmande för många. Att själv skruva ihop en maskin som ska tillverka snygga modeller kan ju inte vara möjligt för mig som är så oteknisk? kan vara ett typiskt resonemang.

Faktum är att det kan liknas vid att montera ett par möbler från IKEA eller bygga en fräck LEGO-modell. Det är dessutom riktigt roligt! Vi har byggt ihop en del maskiner här på kontoret och det är kul att kunna bygga tillsammans och visa upp sina skapelser för varandra (även om man bara har följt manualen). 

En av de enklaste 3D-skrivarna att bygga ihop är Sintermask Fabbster. Bilderna ovan och nedan visar en bild i steg-för-steg guiden som tillhandahålls via Sintermask Fabbsters wiki på denna länk. Monteringen sker i sann IKEA/LEGO-anda! Du presenteras med vilka delar som behövs, vilka verktyg du ska använda och informativa bilder som beskriver hur monteringen ska göras.

Monteringen av en 3D-skrivare hjälper dig inte bara med att få ihop maskinen (duh!) utan ger dig också en enormt värdefull inblick i hur den fungerar. 3D-skrivare är relativt enkla maskiner men det finns vissa saker som måste samspela för att maskinen ska leverera bästa möjliga modeller gång på gång. 

Att få se hur skrivaren är uppbyggd, hur tråden/sticksen matas genom olika kanaler och vilka delar som rör sig ger dig en bra uppfattning om vad som kan ha gått fel om din maskin t.ex. slutar att mata plast. En snabb femminuters kontroll får igång de flesta maskiner igen!

Passa på medan vi har ett erbjudande på Fabbster byggsats! För dig som känner att sticks inte är rätt material kan vi glatt meddela att Fabbstern använder sig av 3 mm filament hur bra som helst! Du får det bästa av två världar, helt enkelt. Mer information och framför allt mer plast dyker upp på vår hemsida snart.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *