fbpx
Dagens 3D-print – Skräddarsydd snusdosa

Dagens 3D-print – Skräddarsydd snusdosa

En av fördelarna med att ha en egen 3D-skrivare är att har möjlighet att skapa unika former i datorn och därefter göra dem till fysiska produkter i plast.

Som ett sådant exempel valde vi idag att visa Micke Olssons snusdosa som han först polygonmodellerade i programmet CINEMA 4D och 3D-printade i två färger av plastfilament. Läs mer på  denna länk.


Läs mer

Läs mer

2 reaktioner på ”Dagens 3D-print – Skräddarsydd snusdosa”

 1. Häftigt!
  Vad skulle du uppskatta att kostnaden för snusdosan är.
  Är den rimlig så är det lätt värt en 3D printer!

  1. Hej Marcus, Kul att du gillar idén!

   Att printa en snusdosa skulle inte kosta många kronor (det är så lite plast som går åt för en så liten pryl). Det som kostar är såklart själva 3D-skrivaren (en Flashforge Adventurer 3 som i dagsläget går på 4 561 kr skulle räcka utmärkt för ändamålet). Och så behöver du såklart lite filament (plasten som 3D-skrivare printar ut med). En filamentrulle på 250 gram ingår vid köp av just Flashforge Adventurer 3. När du printat slut på första filamentrullen rekommenderar vi ECOrefill PLA-filament som är riktigt prisvärt.

   Om du inte själv vill modellera en egen 3D-modell finns det flera 3D-modeller på olika snusdosor att ladda hem gratis från Thingiverse. Då är det bara att ladda hem valfri 3D-modell och starta utskriften!

   Lycka till och hör gärna av dig till oss på Creative Tools om du har frågor! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *