fbpx
Dagens 3D-print – Skalmodell av skatepark

Dagens 3D-print – Skalmodell av skatepark

När vi såg bilderna som Rebecca Cheong tog på denna 3D-printade skatepark tänkte vi genast att den skulle bli dagens 3D-print här på CT-bloggen. Det är inspirerande att se en så detaljerad och inbjudande skalmodell som består av många delar – den kan få en att le och bli 12 år på nytt. 🙂

Alla delar är 3D-printade på en MakerBot Replicator 2 3D-skrivare och gjordes i olika färger/filament av PLA-plast. Dessa monterades sedan ihop genom snäppfästen och limning.

Modellen är ett utmärkt exempel på hur 3D-skrivare hemma kan förändra vårt sätt att konsumera leksaker. Om man t.ex. jämför detta med vanliga Playmobil- eller LEGO- byggsatser ligger skillnaden i att 3D-printing låter barnen skapa egna former och sedan förverkliga dem till plastmodeller, istället för att ”bara” köpa det som en designavdelning på ett företag bestämt skall finnas i butikerna.

Detta kan potentiellt i framtiden leda till ett nytt ekosystem av 3D-filer som skapas av kreativa människor. Dessa filer kan sedan publiceras på 3D-printdatabaser (t.ex. som Thingiverse.com), där alla kan ladda hem dem, förändra dem och skapa så många plastkopior som man vill!

Här kan du se hela uppslaget av Rebeccas fotografier samt bilder på 3D-skrivaren Replicator 2.


(bilderna ovan och nedan är lånade från Rebecca Cheongs flickr-sida)


Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *