fbpx
Dagens 3D-print – Möbelskalmodeller från Kacie Hultgren

Dagens 3D-print – Möbelskalmodeller från Kacie Hultgren

Inom 3D-printvärlden är Kacie Hultgren mer känd som PrettySmallThings på Thingiverse.com. Hon var tidigt ute när hon skaffade sig en MakerBot 3D-skrivare och då, som nu, livnär hon sig fortfarande på att vara scenograf.

I hennes arbete bygger hon ofta små skalmodeller av teaterscenuppsättningar i kartong och andra material som hon skär och limmar ihop. Efter att hon skaffat sig en personlig 3D-skrivare integrerar hon även detaljerade möbel- och inredningsdetaljer i skalmodeller. Man skulle kunna säga att hon jobbar med dockskåp på ett professionellt sätt och leker på arbetstid! 🙂

För 3D-modellering använder hon Autodesks program 123D Design i vilket hon skapar STL-filer för 3D-printing. 

Den nya 3D-printvågen är en del av den så kallade Maker-kulturen som utmärker sig genom att man hellre skapar egna produkter hemma än att man köper dem färdiga. 

Maker-folk delar gärna med sig av sin kunskap och alster gratis och Katie utför detta utmärkt genom att dela med sig av många 3D-modeller gratis på hennes Thingiverse-samling.

Hon gillar även att dela med sig av kunskap vilket hon demonstrerar i en serie videolektioner där hon lär ut hur man kommer igång med 123D.

Nedan kan du se några av Kacies populära verk.


Läs mer

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *