fbpx
Dagens 3D-print – Banjo-ukulele

Dagens 3D-print – Banjo-ukulele

Idag väcktes vårt intresse av Andreas Bastian som konstruerat en fungerande banjo-ukulele som går att skapa i plast med en 3D-skrivare.

Andreas var intresserad av att skapa musikinstrument via 3D-printing och genom ett samarbete med Geoff Wiley från Jalopy Theater in Brooklyn, New York, kom de fram till en modell som sedan publicerades på Thingiverse.com.

Vi ser att fler och fler börjar använda 3D-skrivare för att skapa fungerande objekt och just musikinstrument är något som passar väl in som applikation. En sökning på ordet ”music” gav hela 642 träffar.

3D-filerna som man kan ladda hem gratis är uppdelade i två separata sammanställningar för att passa byggvolymen av en MakerBot Replicator 2. Musikinstrumentet kan därmed printas komplett i två omgångar. Alla STL-filer finns även som separata objekt så att man kan placera dem som man vill beroende på vilken 3D-skrivare man äger.

Totalvolymen för alla delar 682 kubikcentimeter. Med tanke på att man inte 3D-printar delarna helt solida uppskattas kostnaden för 3D-printfilamentplasten hamna på cirka 200 till 300 kronor.

Utförlig beskrivning och 3D-printrekommendationer kan man läsa på Andreas Thingiverse-sida på denna länk.

Ovan kan du se en kort demonstration när han spelar på sin 3D-printade banjo-ukulele. 🙂 Andreas uppmanar alla att ladda hem filerna och skapa egna versioner av musikinstrumentet.


Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *