fbpx
Fördelen av att använda en Brinno istället för DSLR för time-lapse videor

Fördelen av att använda en Brinno istället för DSLR för time-lapse videor

Time-lapse videor kan ge mycket inspirerande resultat då de på några sekunder eller minuter visar ett mycket längre förlopp. Det ställer dock stora krav på utrustning att ta hundratals eller tusentals bilder. 

Idag finns det många kameror som kan ta sådana videor. Man kan t.ex. använda de populära DSLR-kamerorna och genom en styrmjukvara låta de ta en bilder med fasta tidsintervall.

I en artikel på bloggen bobbuilder101 kan du läsa om och se jämförelser mellan olika system. Det som är värt att påpeka är Brinno time-lapse kameran är gjord för att kunna köras långa pass som kan sträckas till månader i följd och ta otaligt många bilder som den själv sammanställer till en videofil. I jämförelse kan beskriva nackdelarna med att göra time-lapse videor med en DSLR som följer:

  • Det tar tid att sätta upp en DSLR-kamera för att ta intervallbilder.
  • Batterier och minneskort behövs bytas ut ofta. Det är inte ovanligt att man springer fram till kameran varannan timme.
  • Datan som skapas blir enorm! Det tar tid att överföra och sammanställa allt till en video.
  • Det sliter ut DSLR-kamernas slutare! Livslägen för en sådan brukar ligga på cirka 100.000 bilder. Om man t.ex. tar en bild var femte sekund med en DSLR har slitit mycket hårt på slutaren efter bara en vecka.
  • DSLR-kameror är förhållandevis dyra vilket gör att man inte gärna låter de vara utan uppsikt.

Brinno time-lapse kamera

I jämförelse är Brinno-kameran helt anpassad för att göra videor med tidsintervall. 

  • Den är bara igång när bilden tas vilket innebär att den kan stå på plats i många dagar, veckor och ibland månader.
  • Den använder helt vanliga AAA-batterier.
  • Ingen mekanisk slutare
  • Kameran kostar bara en bråkdel av vad en DSLR kostar och därför är förlusten vid en eventuell olycka eller stöld inte så stor.

För att se några exempel på vad man kan göra med en Brinno time-lapse kamera kan du titta på denna länk och se denna artikel. Videon nedan visar t.ex. hur skillnaden är mellan Brinno Pro och GoPro Hero 3.

Vi är svenska återförsäljare av Brinno-kameran. Har du några funderingar är du välkommen att kontakta oss.Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *