fbpx
Dagens 3D-print – Flexibla länkarmar

Dagens 3D-print – Flexibla länkarmar

En vanlig missuppfattning som man hör ofta angående 3D-printing är att man skall kunna göra allt med en 3D-skrivare. Det faktum att dessa maskiner noggrant och automatiskt kan framställa ett fysiskt objekt utifrån en 3D-fil, gör att folk föreställer sig att man i framtiden skall kunna göra vad som helst med dem, särskilt komplexa objekt som består av flera delar.

Detta kommer med stor sannolikhet att inträffa då avancerad teknik för flerkomponent-3D-printing redan utförs i forskningslaboratorier världen över.

I dagens 3D-print vill vi tipsa om en artikel som skrivits på sajten RoboBrrd.com som beskriver en smart applikation där man kombinerar 3D-printing i plast med traditionell formgjutning i gummiliknande material.

Olika tekniker, material och 3D-modeller beskrivs noggrant och resultatet blir komplexa rörliga föremål som består av rigida komponenter som monterats ihop med flexibla delar.

Fördelen med att göra gjutformar med 3D-skrivare är att dessa kan användas om och om igen för att massframställa flexibla komponenter.


Läs mer

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *