fbpx

3D-printa i närheten av dig

I tider där var och varannan skaffar sig en 3D-skrivare för kommersiellt- eller hobbybruk kommer antalet maskiner ute att leda till mängder av timmar per dygn och geografiskt område som där de står stilla istället för att kunna 3D-printa.

Sajten 3D Hubs har tagit detta faktum och gjort till affärsidé genom att vara navet i en organiserad 3D-printfarm som distribueras över hela världen – må det vara på företag eller hemma hos någon i garaget.

Nu kan man med andra ord lättare få tag i någon i närheten som kan hjälpa till med 3D-printing. Å andra sidan kan den som har 3D-skrivare erbjuda tjänster genom 3D Hubs-nätverket.

Att laga STL-filerna är idag en fråga som behöver lösas så att 3D-printing kan ske mer tillförlitligt. Många 3D-filer, framför allt om de är skapade för hand i ett polygonmodelleringsprogram, kan ha eventuella fel som gör att de inte går att 3D-printa.

Detta kan man lösa genom att ”tvätta” filerna i mjukvaran netfabb Professional. Om man ser det från 3D Hubs perspektiv har de löst det så att netfabb körs i deras serversystem. Med andra ord, när en STL-fil laddas upp kontrolleras den och eventuell lagning av fel sker automatiskt.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *