fbpx
Featured Video Play Icon

Dagens 3D-print – Hex Airbot

Idag lyfter vi fram något som alla 3D-printoperatörer redan vet. Man behöver inte använda en 3D-skrivare för att göra hela kompletta föremål. Dessa maskiner kan skapa komponenter i plast som ingår i en större sammansatt konstruktion.

Jämfört med formsprutning av fabrikstillverkade produkter är 3D-printing en mycket långsam process. Men då 3D-skrivare utför arbetet utan att en människa behöver vara involverad spelar det egentligen ingen roll om man kan göra en produkt i timmen eller fem hundra stycken. Detta gäller naturligtvis bara när man vill skapa begränsade upplagor men desto mer om tillverkningen av föremålet flyttat ut till slutkonsumenten och finns bokstavligen talat i deras hem.

Detta är något som människorna bakom Hex Airbot tagit fasta på och sätter som basen i deras produktkoncept. De utvecklade en mycket spännande flygande helikopter i samma princip som de populära quadcopter drönare som finns överallt nu.

Det som skiljer Hex från de andra är att konstruktionen har en ”levande” del av ramen som helt och hållet kan bestämmas av användaren. Det enda man behöver göra är att rita upp en 3D-modell som är kompatibel och passar ihop med resten av konstruktionen. Utöver det är det därmed fritt fram att göra egna varianter av produkten med olika antal rotorer, fästen för ombordkameror, osv.

De har dessutom gjort en mobilapp med vilken man trådlöst kan styra farkosten. Vägen är med andra ord jämnad för en framtid där man kan köpa roliga leksaker eller nyttiga föremål som är anpassningsbara av oss konsumenter. Dessutom om något går sönder blir det lekande lätt att skapa reservdelar med 3D-skrivaren hemma! 🙂

Den som vill ha en sådan så tidigt som möjligt kan göra det på Hex Kickstartersida.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.