fbpx
Många nya saker från MakerBot idag!

Många nya saker från MakerBot idag!

Idag finns det stora nyheter från MakerBot, tillverkaren av Replicator 3D-skrivare för skrivbordet. Den största och mest efterlängtade är uppdateringen av 3D-printstyrprogrammet MakerWare med vilket man skapar 3D-utskrifter på Replicator 2 och Replicator 2X 3D-skrivare.

Nyheten gör det bland annat möjligt att förhandsvisa 3D-utskriften på datorskärmen innan den sker i 3D-skrivaren. På så sätt kan man utvärdera att allt är helt OK innan man trycker på Make-knappen för att starta 3D-utskriften.

Den andra stora nyheten i MakerWare 2.3 är att 3D-printing med två olika plaster samtidigt ger bättre resultat med hjälp av en process som rensar spetsen innan den byter plast eller färg.

3D-skannern Digitizer börjar nu skeppas från MakerBot och inom kort kommer vi därmed att börja leverera dem till alla förhandsbeställningar som har lagts.

Digitizer utmärkts för att vara en 3D-laserskanner som är mycket enkel att använda både när det gäller hårdvara och mjukvara. Det tar cirka 12 minuter att 3D-skanna föremål upp till 21 cm i storlek vilket gör det möjligt att digitalisera många föremål på kort tid.

MakerBot släppte idag deras nya MakerBot® Flexible Filament som är både böjligt och påminner starkt om föremål gjorda i gummi eller sillikon. 

Detta nya filaments låga smälttemperatur gör det möjligt att i efterhand forma 3D-modeller genom att hetta upp dem med en varmluftspistol eller hårfön och därefter böja dem till en ny form eller position.

MakerBot® Dissolvable Filament är ett annat nytt material som löser upp sig i vatten och därmed är det nu lekande lätt att skapa stödmaterial som försvinner när man lägger modellen i vatten och lite vanlig citronsyra. Därmed kan man nu göra mycket komplexa former i en MakerBot 3D-skrivare som man inte kunde göra förr.

Vi ser alla dessa nyheter som ett stort steg framåt för MakerBot som företag och Replicator 2 samt Replicator 2X som 3D-skrivare. De nya materialen kombinerat med de nya funktionerna i mjukvaran MakerWare ger dessa maskiner förmågan att tillfredsställa professionella behov inom 3D-printing och framställning av prototyper för industriella behov.

Håll ett öga på vår blogg och även avdelning för 3D-printmaterial för att veta när vi fått in de nya materialen. Den senaste versionen av MakerWare kan du ladda hem gratis från denna länk. Glöm inte att uppdatera firmware på din Replicator 3D-skrivare när du kör programmet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.