fbpx
Featured Video Play Icon

Spela in natthimlen med timelapse-kamera

Om man ska spela in långa förlopp till en kort video använder man sig av timelapse-teknik. Det innebär att man tar en stillbild med jämna och långa mellanrum. Dessa bilder sammanställs sedan till en video som på kort tid visar ett långvarigt förlopp.

Det finns knappast något smidigare sätt att skapa timelapse än med Brinno TLC-kameran. Den har en smidig display genom vilken man kan ställa in tidsintervallet mellan varje bild. När man riktat in kameran och är nöjd med kompositionen av bilden, trycker man på en knapp för att sätta igång inspelningen.

Brinno-kameran spelar sedan in alla stillbilder och sparar automatiskt dem på ett vanligt SD-minneskort som videofiler som är färdiga att spelas upp på en dator. När kameran spelar in video använder den minimalt med ström vilket innebär att den med ett enda batteribyte kan filma i flera veckor!

Det går naturligtvis att sätta olika linser på kameran som fästs magnetiskt och är lätta att byta ut. Priset på kameran är i skrivande stund endast 1.395 SEK vilket gör att man inte riskerar några stora pengar när man använder den utomhus. Det finns också ett skyddande hus man kan köpa till, det sk. Weather Resistant Housing.

Ovan kan du se hur det ser ut när man spelat in en video under nattetid för att fånga stjärnornas rörelser över himlavalvet då jorden roterar.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *