fbpx
Asius Technologies – Utsedd till månadens uppfinnare av Autodesk

Asius Technologies – Utsedd till månadens uppfinnare av Autodesk

Stephen Ambrose som har varit involverad i musikbranschen under större delen av sitt vuxna liv har designat hörsnäckan ”The ADEL” i Autodesks Design Suite. En hörsnäcka som till skillnad från andra hörsnäckor inte orsakar hörselproblem. 

Normala in-ear hörlurar förseglar hörselgången och utlöser en försvarsmekanism i människors öron som kallas ”den akustiska reflexen” som dämpar ljudet med så mycket som 50 decibel, vilket resulterar i att användaren upprepade gånger vill vrida upp volymen på sin avlyssningsutrustning. Detta mycket på bekostnad av sina öron.

The ADEL är designade med små, ??ballongliknande påsar gjorda av ett membran. Materialet andas och fäster hörsnäckan med en blåsa in i hörselgången för att stänga ute oönskade ljud och löser därmed inte ut den akustiska reflexen. Resultatet blir ett fylligare ljud på en fjärdedel av volymen som vanliga hörlurar.

Sedan tidigare är Stephen även låtskrivare och artist. En stor del av 70-talet jobbade han som ljudtekniker för bl.a. Stevie Wonder och Steve Miller. Han är också den ursprunglige uppfinnaren av den trådlösa monitorn In-Ear.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *