NinjaFlex-utskrifter

NinjaFlex-utskrifter

Sugen på att förnya din 3D-skrivare? Testa NinjaFlex!

NinjaFlex är en elastisk plast som går under plasttypen TPE och har en unik böjlighet. Den känns som en blandning av silikon och gummi och är inte bara böjligt utan riktigt elastisk. Med den här plasten kan du göra allt från spännen till GoPro-linslock.

NinjaFlex passar utmärkt med Replicator 2X och fäster otroligt bra på kaptontapen med endast rumstemperatur eller upp till ca. 40 grader på plattan. Extrudern bör vara ca 210-240 grader.

På Replicator 2 eller andra 3D-skrivare med extruder-kylning bör man stänga av den för att det inte ska bildas små trådar när extrudern hoppar från olika ställen.

Tänk på att det kan vara svårt för skrivaren att mata Ninjaflex just eftersom den är så mjuk. Det kan ta några försök att få till rätt tryck mot Ninjaflex, som måste vara rätt hårt för att den ska orka trycka ut plasten som redan finns i din extruder. Har du laddat med ABS innan kan det ta några försök innan du lyckas ladda i Ninjaflex materialet om ABS-plasten körts länge innan.

NinjaFlex hittar du här: http://www.creativetools.se/hardvara/3d-skrivare/forbrukningsvaror-3d-skrivare/plasttrad-1-75-mm/TPE

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *