fbpx
Dagens 3D-print – Teservis för barn

Dagens 3D-print – Teservis för barn

Igår fick vi höra att en liten flicka vid namn Lisa skulle fylla fem år. När frågan kom upp om vad hon skulle få i födelsedagspresent var det självklart att hon skulle få något 3D-printat.

Istället för att vi tog oss till affären valde vi att ladda hem STL-filerna för ett litet teaset i miniatyr. Dessa hittade vi på Thingiverse där den publicerades av ReneeCelDesign.

Alla delar hade en sammanlagt volym på cirka 39 kubikcentimeter och vi valde att använda vit PLA plastfilament då det inte är gjort av produkter från oljeindustrin.

I MakerWare placerades alla delar automatiskt så att 3D-utskriften tar så lite tid som möjligt. 

3D-utskriften gjordes med standardinställningar vilket innebär 0,2 mm per lager, två ytterkonturer (shells) och 10% fyllning så att det mesta invändigt endast är luft.

Från MakerWare sparade vi ut 3D-printfilen på ett vanligt SD-kort och körde den sedan igång från MakerBot Replicator 2s inbyggda LCD-panel. Den framställde sedan delarna automatiskt på cirka tre timmar.

Nu kan Lisa leka med sitt teset. Det som vi tycker är särskilt spännande är att Lisa kanske själv lär sig 3D-modellera egna leksaker i t.ex. TinkerCAD. Då kan hon skapa egna saker som är helt unika!

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.