fbpx
Dagens 3D-print – Täcklock för stolpe

Dagens 3D-print – Täcklock för stolpe

Dagens 3D-print visar ett klockrent exempel på vad man kan använda en 3D-skrivare hemma till. De kan nämligen lösa små vardagliga dilemman som man brukligt lägger mycket tid och pengar på innan de är lösta.

Applikationen i fråga är när man är i behov av att skaffa en reservdel för att reparera något, men kan för allt i världen inte hitta en källa från vilken man kan köpa produkterna. 

Om man konstaterar att ett staket saknar täcklock på stolparna är det oftast svårt att ens veta vad det är för modell man skall leta efter. Vi tog oss därför an uppdraget att skaffa två täcklock till staket som saknade det.

Modellen skapade vi snabbt i CAD-programmet Rhino 3D for Mac. Det räckte att ta några enkla mått på plats vid stolpen med hjälp av ett skjutmått.

När CAD-filen var klar exporterade vi den som en STL-fil för 3D-printing.

STL-filer bör man alltid öppna i 3D-programmet netfabb för att kolla om allt är som det ska innan man 3D-printar dem. Väl i netfabb kan man passa på och ta mått på de ställen som är kritiska.

För den som råkar ha liknande stolpar och behöver 3D-printa egna täcklock finns filen gratis att ladda hem från denna länk.


Läs mer

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.