fbpx
Låt 3D-skrivaren komma in i hemmet

Låt 3D-skrivaren komma in i hemmet

Låt 3D-skrivaren äntligen ta steget in i hemmet!

En 3D-skrivare är fortfarande nytt och en relativt avancerad teknik för den som inte är van vid 3D. Men, hur långt kommer man som ”vanlig” konsument egentligen, utan att kunna modellera i 3D?
MakerBot har startat ett nytt initiativ för att göra det lättare för dig som vill hoppa på tåget redan nu och bli en av alla dem som hittar nya användningsområden för 3D-skrivare. De har lättare videos och hjälpmedel som gör det lätt att komma över de tekniska bitarna som kan handla om hur skrivaren fungerar och vad du som användare behöver tänka på innan du klickar på print. Enkla saker som är viktiga för att 3D-skrivaren ska gå felfritt, men som kan vara svåra att lista ut själv. När var egentligen senast du läste an manual för en pryl du köpt?
Vad sägs om de här tre intressanta användningsområdena för en ”konsument” till att börja med: 
Educational – Utbildning
Det finns så många användningsområden inom utbildning på en 3D-skrivare. Allt från CAD på datorn till enkla saker som tårt-diagram och matematiska modeller. Saker och ting är och har alltid varit enklare och roligare att lära sig när man kan ta på dem och testa. Låt barnen själva testa sig fram med modeller och leksaker. Ett jättebra exempel är Math spinner av Pauloblank. Eller varför inte 
Entertainment – Underhållning
Det finns så otroliugt mycket leksaker att ladda ner och skriva ut, helt gratis! Söker man på leksaker (”toys”) på thingiverse.com hittar man massor av skoj som håller barnen, tonåringarna och ja, till och med föräldrarna underhållna. Allt utan att behöva åka till en affär, spendera massor av pengar varje gång. 
Useful – Användbara
Det låter som science-fiction, men det går att skriva ut verktyg när du saknar dem! Vad sägs om amerikanske mått för recepten du googlade fram? Varför inte skriva ut en hållare till nycklarna eller en klädhängare som ser ut som en älg? 
Det finns åter igen otroligt mycket roligt att skriva ut, utan att röra ett CAD-program eller vara en expert på 3D i någon form. Visst hjälper det, men vem var en expert på datorprogrammering när man köpte sin första dator?
På de här länkarna kan du hitta lite mer aktuell inspiration på vad du kan göra med din nya hemma-3D-skrivare:

Några av de allra bästa modellerna på thingiverse hittar du på den här länken.
Hör gärna av dig till oss om du vill få hjälp med att hitta rätt 3D-skrivare bland alla på marknaden, vi har både enkla och avancerade 3D-skrivare flera prisklasser.
Du når oss på:
epost: sales@creativetools.se
mail: 035-77 77 880

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *