fbpx
Konfigurera massagestaven på webben och 3D-printa den hemma

Konfigurera massagestaven på webben och 3D-printa den hemma

Marknaden för erotiska leksaker har nu fått en ny aktör i sin arena. Att man kan köpa en dildo i affärer är inget nytt. Vem som helst som har gått förbi en butik för sexleksaker eller t.o.m. sett på Teknikmagasinets hemsida kan inte undgått att se massagestavar i alla möjliga former och storlekar.

Sedan ett tag finns det redan sajter så som makerlove.com där man kan ladda hem färdiga modeller som STL-filer. Dessa kan man sedan skapa själv hemma på en 3D-skrivare.

Om man vill kunna anpassa formen eller kanske få mer ”konstnärlig frihet” finns det nu sajten dildo-generator.com! Där kan vem som helst i webbläsaren forma och ändra storlek. Det går även att skapa ihåliga och delade stavar så att man kan 3D-printa en gjutform om man vill.

Därmed öppnas ytterligare en applikation för 3D-printing hemma som man kanske från början inte hade en aning om skulle kunna vara möjligt.

Om vi här på Creative Tools har ska ha en egen åsikt eller rekommendation om detta måste vi understryka att ett sådant 3D-printat föremål inte nödvändigtvis är lämpligt för intim kroppsanvändning med tanke på val av lämpligt plastmaterial, kemikalier osv. Det bör nog främst ses som ett tekniskt experiment som demonstrerar att man i en webbläsare kan konfigurera 3D-former och spara ut dem som STL-filer. Men förvisso, 3D-skrivaren i sig vibrerar gött när den arbetar…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *