fbpx
Daniel Norée startar Open Source-projekt för modelltåg

Daniel Norée startar Open Source-projekt för modelltåg

Efter att tillsammans med oss på Creative Tools visat upp 3D-skrivare och dess möjligheter på MJ Hobbymässan den 1-2 november i år, insåg Daniel att det finns ett behov att dels sprida kunskaper om 3D-skrivare till denna stora grupp hobbyister men även ”samla” gör-det-själv projekt som är modelltågsrelaterade på ett ställe.

Resultatet blev ”OpenRailway” som blir ett samlingsnamn under vilket man kan spara och dela sina kreationer på klassisk Open Source-manér.

”Efter succén med OpenR/C (3D-printade R/C-modeller och komponenter) tänkte jag att ett liknande forum för modelltåg skulle passa bra in i ”rallarcommunityt” samtidigt som det underlättar för nyfikna modellrallare att hitta modeller som är anpassade för 3D Printning men även traditionell modelltillverkning” – säger Daniel Norée. 

Daniel är en envis entusiast och vi väntar nyfiket på att se vad det blir av ”OpenRailway” projektet.

Våra lokaler i Halmstad lämpar sig utmärkt för framställning, test och utställning av 3D-printade komponenter som skapats för OpenRailway-projektet. Förutom att vara delaktig i 3D-modellering och publicering av 3D-filer, kommer vi på Creative Tools även att 3D-printa ett stort antal komponenter, lok, vagnar och räls som sedan ställs ut i vårt demorum där vi har 3D-skrivare, 3D-skannrar, mm. Vi uppskattar att tågbanan kommer att sträcka sig cirka ett par hundra meter när den är utbyggd. 

Den som vill följa OpenRailway-projektet kan med fördel följa vår CT-blogg samt gå med i GooglePlus-gruppen via denna länk. Våra 3D-modeller kommer att publiceras under Creative Tools profil på Thingiverse med etiketten #openrailway.

Bilderna ovan är tagna av Daniel Norée och Göran Jonsson.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *