fbpx
Ladda hem en 3D-printbar RC-bil!

Ladda hem en 3D-printbar RC-bil!

Det är med stor glädje och beundran vi skriver detta blogginlägg och meddelar att Daniel Norées 3D-printbara RC-bil nu finns i en färdig att laddas hem. När han döpt sitt projekt till OpenRC 1:10 Truggy Concept RC Car menar han allvar då hela konstruktionen är släppt på en öppen Creative Commons licens så att vem som helst kan ladda hem det, 3D-printa och även bygga vidare på det. 🙂 Alla filer för RC-bilen finns på Thingiverse.com under denna länk och du kan hålla en dialog med Daniel på Animate.se.

Detta är bland de roligaste och mest inspirerande saker vi sett inom 3D-printing och visar vart nålen pekar för hemma-3D-printing. Daniel använde sin MakerBot Replicator 3D-skrivare för att skapa delarna till bilen.

Bilen är första iterationen av en design som Daniel och sannolikt andra i världen kommer att bygga vidare på. Målet är att göra konstruktionen så att så få delar som möjligt behöver köpas och det mesta kommer att kunna 3D-printas. Han har även börjat experimentera med att föra in muttrar i 3D-printad nylonplast.

Bilen med en 20 år gammal kaross monterad. Det finns också planer på att 3D-printa en kärna för karosser som sedan kan vakuumformas.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *