fbpx
Lär dig mer om Slicer profiler

Lär dig mer om Slicer profiler

Har du hört talas om eller sett menyn ”custom profiles” i programmen MakerWare eller MakerBot Desktop? Det är särskild profiler som helt enkelt låter dig styra slicing-processen mer (den process som tar din STL/OBJ 3D-modell och skapar maskinkod). Vanligtvis styr man bara ett par parametrar, tex: Materialtyp, infill, lagertjocklek och ibland hastigheter. Men för vissa ändamål, supportärenden eller tredjeparts material behöver man justera mer för att skrivaren ska gå så smidigt som möjligt. På den här länken kan du läsa mer om de olika kategorierna och genom att trycka på länken till var kategori får du detaljerad information om alla kommandon.

Tänk på att när du börjar experimentera med inställningarna så är det du som handhavande operatör som ansvarar över eventuella problem som uppstår. Det värsta som händer brukar vara att skrivaren slutar mata eller att man kloggar nozzlen. Vi garanterar inte att värre saker inte händer.

Som ett exempel på vad som är möjligt kan du se hur man stänger av/på Replicator 2’s PLA-kylare genom att titta på kommandot ”doFanCommand”. Mer info om just det kommandot hittar du på den här länken. Tänk på att om man ändrar en parameter så bör man ändra andra också. Så i fallet medPLA-kylaren så bör du sänka temperaturen från 230 grader till 180-210 grader om du fortfarande kör PLA-plast, annars överhettar den (då det inte finns någon PLA-kylare som kyler extrudern).

Lycka till! Äger du en skrivare från oss är det bara att höra av dig till helpdesken om du har frågor eller funderingar. 

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *