fbpx
Autodesk TinkerPlay – Enklare 3D-skapande är svårt att hitta!

Autodesk TinkerPlay – Enklare 3D-skapande är svårt att hitta!

Autodesk har precis släppt sin app TinkerPlay, som är ett program för iOS, Android eller Windows Phone. TinkerPlay gör det enkelt för ovana 3D-användare (det vi ibland kallar vanliga dödliga människor) att skapa och skriva ut sina egna leksaker.

Appen fungerar så att du skapar något av flera basblock och sedan drar in armar, ben, fötter, huvuden, kopplingar, motorer, vapen, verktyg osv för att skapa just din karaktär. Delarna åker automatiskt ihop och ger dig en rörlig 3D-modell rakt i plattan som du kan posera.

Delarna har kulleder med snäppfästen som gör det enkelt att montera figuren och röra på armar, ben, vapen osv. efter utskrift.

Nästa steg är att färglägga de olika delarna. Dessa delar kommer senare automatiskt delas upp på olika byggplattor för att göra det lättare för dig att byta färg mellan utskrifterna. Har du en MakerBot Replicator Desktop, Replicator MIni eller REplicator Z18 ansluten på ditt MakerBot-konto kan du skriva ut direkt från appen.

Ett scenario kan vara att du sitter med barnen och tittar på film i soffan. Under reklamavbrottet tar ni fram plattan och ritar ett monster som hjälten i filmen ska slåss mot. Därefter startas utskriften på 3D-skrivaren som kanske står i ett annat rum eller i garaget. Några reklamavbrott senare, eller lagom till frukost nästa morgon, är hela actionfiguren utskriven och redo att lekas med!

Klicka här för att läsa och se mer! Just det, appen är såklart gratis!

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *