fbpx
Dammfiltret – 3D-skrivarens bästa vän!

Dammfiltret – 3D-skrivarens bästa vän!

Igenkloggade nozzles och tröga matningsprocesser är någonting användaren till 3D-skrivare helst undviker, och där vill vi såklart upplysa alla om en väldigt effektiv metod att undvika detta så gott det bara går. 

Det bästa knepet är dammfilter! Ofta ligger en osynlig hinna av damm och annat skräp på filament vilket kan resultera i att nozzle enklare kloggas igen p.g.a detta extra material som följer ned i uppvärmningsprocessen. Dammfiltret fungerar som en filament-tvätt i miniatyr som effektivt fångar upp allt trist som inte har något i extrudern att göra. Detta med hjälp av en bit disksvamp exempelvis, som helst smörjs med någon typ av mineralolja, men även matlagningsolja fungerar väl(dock torkar detta betydligt fortare). 

Tänk på att montera filtret så nära filamentspolen som möjligt innan filamentet går in i slangen som guidar filamentet till extrudern, så minimeras även friktionen inuti slangen. 

Ett utskriftsbart universal-dammfilter hittar ni här, som bara tar 15 minuter att skriva ut, och fungerar till i princip vilken skrivare som helst.

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *