fbpx
Utveckling av hörselprodukter med 3D-skrivare

Utveckling av hörselprodukter med 3D-skrivare

Comfort Audio erbjuder ett omfattande sortiment av högteknologiska och lättanvända lösningar inom hörselhjälpmedel. Företaget finns sedan starten 1994 i Halmstad och är idag en del i internationella koncernen Sonova med totalt cirka 11.000 anställda.


Jag möts i den lite ovanligt formade och väldigt rymliga lokalen – som tidigare var en golfhall – av Johan Sahlin, Comfort Audio Research and Development. Han visar runt bland företagets olika avdelningar och funktioner samt berättar om företagets produktutvecklingsarbete.

Johan berättar att det är viktigt att Comfort Audios produkter både uppfyller tekniska prestanda och känns behagliga för användaren att handha. Tidigare gjordes konceptskisser av produkter genom skisser och teckningar för hand, 3D-renderingar och eventuella 3D-utskrifter som beställdes externt. Genom att skaffa en 3D-skrivare inhouse har Comfort Audio idag kortat ner ledtiderna drastiskt. Om man bestämmer sig för att gå vidare med ett koncept på förmiddagen har man modellerna i hand efter lunch. På så sätt kan ergonomiska handhavandetester göras på konceptet som då kan tas vidare i utvecklingsprocessen eller revideras.

Inne i ett intilliggande förråd vägg-i-vägg med utvecklarna står 3D-skrivaren MakerBot Replicator 2 på en lagerhylla. Vid sidan om den står ett antal helt nya och delvis påbörjade filamentrullar av miljövänlig PLA-plast i olika kulörer.

Att snabba upp utvecklingsprocessen på produkterna är inte det enda som 3D-skrivaren kommit att användas till. Ett återkommande behov på flera avdelningar inom Comfort Audio är olika former av fixturer och anpassade hållare: vid produktmonteringar, tester och mätningar av produkter. Dessutom har 3D-skrivaren använts för att skriva ut anpassade fästelement för ett förvaringssystem och utrymmesbesparande lösningar för vägghängd elektronikutrustning, med mera. 3D-skrivaren har till och med hjälpt till att reparera en skottkärra på hemmaplan när ett nav behövde lagas, och en vevlageradapter för en cykelväxel…

Enligt Johan har han och hans kollegor länge insett möjligheterna med att ha tillgång till 3D-skrivare i huset. Så pass att det tenderar att bli lite av prestige bland kollegorna att ta fram egna konstruktionslösningar och 3D-printa dem, istället för att helt enkelt köpa in dem.


3D-skrivarnas framtid är tryggad inom Comfort Audio. Utvecklingsavdelningen har inte tid att avsätta för experiment och tester med 3D-skrivaren, den ska bara fungera när den används. MakerBot Replicator 2 uppfyller detta och har pålitligt levererat 3D-utskrifter. Johan berättar att deras investering fungerat utmärkt hittills. Han spår att deras goda erfarenheter mycket väl kan leda till att utvecklingsavdelningen snart skaffar in fler 3D-skrivare, med ännu bättre prestanda.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *