fbpx
Nya förenklade namn för Autodesks licensalternativ

Nya förenklade namn för Autodesks licensalternativ

Autodesk har nu bytt namn på bland annat Maintenance Subscription och Desktop Subscription, för att göra det lättare för kunder att förstå vilka olika licensieringsalternativ som finns.

Maintenance Subscription = Maintenance Plan

Maintenance Subscription heter numera Maintenance Plan, och är precis som tidigare ett tilläggsavtal för dig som har en eller flera permanenta licenser av Autodesk-program. Tilläggsavtalet ger dig bland annat tillgång till den senaste versionen av ditt Autodesk-program. OBS! Det är viktigt att du uppdaterar tilläggsavtalet i god tid för att fortsätta få framtida programuppdateringar. Det går inte längre att förnya avtalet efter sista förfallodatum.

Desktop Subscription = Subscription

Desktop Subscription och Cloud Service Subscription heter numera endast Subscription. En Subscription (eller prenumeration) ger dig tillgång till ett Autodesk-program under en viss period (månadsvis, kvartalsvis eller årsvis). Att prenumerera på ett Autodesk-program är det mest flexibla och kostnadseffektiva alternativet för dig som vill ha tillgång till den nyaste tekniken och senaste versionen av ett Autodesk-program.

Single-User och helt nya Multi-User

Efter namnändringen till Subscription introducerade Autodesk dessutom ytterligare ett licensalternativ. Tidigare kunde man endast prenumera på singellicenser av Autodesk-program. Subscription finns sedan 1 februari både som Single-User och Multi-User. Single-User rekommenderas för enskilda personer som inte har behov av att dela sin licens med andra över ett nätverk. Multi-User rekommenderas för företag och organisationer som vill kunna dela licensen mellan flera användare inom ett och samma datornätverk.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.