fbpx
Ladda hem en fiol som du kan skapa med 3D-skrivare

Ladda hem en fiol som du kan skapa med 3D-skrivare

För att fira lanseringen av en förbättrad vit resin för formlabs SLA 3D-skrivare, skapade Brian Chan denna fantastiska fiol i ett CAD-program. Instrumentet består av flera delar som 3D-printades på en formlabs Form 2 3D-skrivare och sedan fogades samman.

Den sammanlagda storleken av objektet blev därmed en fullskalig fullt fungerande fiol som är mycket större än 3D-skrivarens byggvolym. En fördel man får av att använda Form 2 SLA 3D-skrivare är att man kan använda samma flytande polymer i fogarna mellan alla färdigutskrivna delarna. Därmed får man det perfekta limmet som på ett lugnt och kontrollerat sätt efterhärdas med hjälp av denna speciella LED-lampa med UV-ljus.

Vi tycker att denna fiol är ett fantastiskt exempel på hur långt man har kommit med tekniken för 3D-skrivare och att man med en relativ liten investering kan skapa fullt fungerande musikinstrument. 

Om du har en egen 3D-skrivare och vill börja skapa din egna version av denna fiol kan du redan nu ladda hem alla filer från fildelningssidan PinshapeNedan kan du se och höra formlabs fiol in action! En läsvärd artikel som förklarar mer om hur denna 3D-utskrivna fiol skapades kan du läsa på denna länk.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om formlabs Form 2 3D-skrivare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *