fbpx
Formlabs och tredjepartsresin

Formlabs och tredjepartsresin

Formlabs har nyligen släppt API till Form 1/1+ som erbjuder mer kontroll för den som t.ex. vill använda tredjepartsresin eller göra andra ändringar i materialfiler och liknande.

Det mesta av denna dokumentation finns tillgängligt på Github (länk här) och inkluderar en särskild OpenFL-version av styrmjukvaran PreForm. I denna mjukvara går det t.ex. att ändra materialinställningar vilket kan behövs för att justera exponering/härdningstider för andra typer av resin. Notera att allting som görs med OpenFL-gränssnittet och tredjeparts bryter mot garantivillkoren. 

Med det sagt erbjuder detta mer kontroll, och vi har sett intressanta resultat med tredjepartsresin, nya färger, nya applikationer inom medicin och dentalbranschen och mycket mer.

För dig som har en produktion redan med Formlabs (modell 2 eller 1) kan just nu med fördel addera en Formlabs Form 1+ till ett förmånligt pris18.999 SEK exkl. moms och frakt!

Några exempel på vad som diskuteras och hackas med Form 1/1+ hittar du här:

        Form 2 och Open Mode

För dig som har en Formlabs Form 2 kan du också använda tredjepartsresin, men med mindre kontroll. Garantin bryts även här.

För alla detaljer kring Open Mode, se denna länk.

Genom att aktivera ”Open Mode” på skrivaren stängs matning, blandning och värmare av för att undvika konflikter med andra viskositeter i andra material. Men så länge materialet härdas ungefär som Formlabs egna material går det att skriva ut med dem. Du får själv fylla på matningen och tyvärr blir kvaliteten ofta några procent sämre eftersom blandaren inte körs.

Oavsett resin rekommenderar vi att du använder en UV-ficklampa för att slutkurera modellerna.

Det händer mycket på resinfronten och vi hoppas kunna erbjuda både fler resintyper och mer material för andra användningsområden. Är det något du arbetar med och är intresserad av att dela med dig av får du gärna komma i kontakt med oss!

För dig som är nyfiken av professionell 3D-printing med SLA-skrivare, spana in produkterna här, eller slå oss en signal på 035-77 77 880, så hjälper vi dig vidare!

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.