fbpx
Kombinera Formlabs 3D-skrivare och formsprutning

Kombinera Formlabs 3D-skrivare och formsprutning

Bilden ovan visar något som vi tycker är en klockren kombination för att göra småskaliga produktserier i plast – en Formlabs Form 2 och en liten plastformspruta.

Detta ger en effektiv process för prototypframställning som man enkelt och prisvärt kan skala upp till riktiga formsprutade modeller. Det kan beskrivas som följer:

  • Efter konstruktion i CAD-program skapas en prototyper i 3D-skrivaren Form 2 för testning 
  • När man nått ett slutligt resultat skapar man en gjutform i CAD som beskriver den negativa formen av modellen.
  • Denna gjutform används sedan i en prisvärd plastformsprutningsmaskin för att mycket snabbt skapa riktiga fullt fungerande plastföremål av CAD-modellen.
Fördelen med denna teknik är att man kan skapa många prototyper i den korrekta polymeren som produkten är avsedd att masstillverkas av.

I videon nedan kan du se ett experiment som bygger på samma princip som vi gjorde för några år sedan för att pröva konceptet framgångsrikt. Då byggdes formen med en pulverbaserad 3D-skrivare. Formlabs har släppt ett dokument som mer ingående beskriver denna process.

Kontakta oss gärna för mer information denna teknik för prototypframställning baserad på 3D-skrivare och formsprutning. Du kan nå oss på 035-77 77 880 eller sales@creativetools.se.


Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.