fbpx

Motion Picture Association rekommenderar Remote Browser Isolation för produktionsbolag och VFX-studios

I den senaste uppdateringen av Motion Picture Associations (MPA) Content Protection Best Practices ges grönt ljus till att använda sig av så kallad Remote Browser Isolation (RBI).

På så sätt kan produktionsbolag och VFX-studios nu – på ett enkelt och säkert sätt – ge sina anställda tillgång till bl.a. email och webbrowsing på sina produktionsarbetsstationer, och samtidigt skydda pre-release-innehåll från att läcka.

Bakgrund – vad är MPA och TPN?

MPA:s riktlinjer för skydd av innehåll finns bland annat till för att skydda att innehåll från film- och TV-produktioner läcker innan release.

År 2018 lanserades ett så kallat Trusted Partner Network (TPN). Det är ett säkerhetsinitiativ för film- och TV-innehåll utformat för att förhindra läckor, intrång och hacks i produktionspipelinen innan en film eller ett TV-program släpps.

En studio eller ett produktionsbolag som vill delta i TPN genomgår en bedömning för att säkerställa att de uppfyller MPA:s riktlinjer för skydd av innehåll. Deltagandet ger studion eller produktionsbolaget en viktig säkerhetsstämpel i branschen, som kan vara det som krävs för att kamma hem uppdrag i större film- och TV-produktioner.

Problematiken för TPN-deltagande VFX-studios och produktionsbolag

För VFX-studios och produktionsstudios som deltar – eller vill delta – i TPN har det tidigare inneburit en frustration för anställda som jobbar i en produktion med film- eller TV-innehåll. De har inte haft åtkomst till exempelvis email och webbrowsing på sina arbetsstationer, allt för följa MPA:s riktlinjer för skydd av innehåll, för att förhindra att innehåll läcks ut innan release.

Begränsningen har inneburit ett ineffektivt arbetsflöde för de anställda. Ofta vill man söka på internet efter inspiration, bilder eller annat som kan tänkas vara behjälpligt i produktionen. Då har man fått gå omvägar för att få tillgång till innehållet.

Lösningen är enkel: Remote Browser Isolation!

I den senaste uppdateringen av MPA:s riktlinjer för skydd av innehåll ges grönt ljus för att använda sig av så kallad Remote Browser Isolation (RBI). Det gör livet för TPN-deltagande VFX-studios och produktionsbolag så mycket enklare!

Jellyfish Pictures är en av de VFX-studios som har varit snabba på bollen. De har nyligen implementerat ZTEdge Web Isolation för att ge teamet – som arbetar runt om i hela världen – åtkomst till email och webbrowsing på sina produktionsarbetsstationer – och samtidigt ha fullt TPN-kompatibelt IP-skydd. Det har ökat teamets produktivitet och minskat deras frustration över att tidigare inte kunnat nå email och webbsidor på sina arbetsstationer avsevärt.

ZTEdge Web Isolation är dessutom den enda RBI-lösningen som möjliggör säker användning av Microsoft Teams och andra ledande virtuella mötesapplikationer, vilket har effektiviserat Jellyfish Pictures kommunikation, både internt och externt.

Läs om Jellyfish Pictures och varför de valde ZTEdge Web Isolation här.

Introduktion till ZTEdge Web Isolation

Vi hjälper er gärna att komma igång!

Är ni redan med i TPN och vill ge era anställda tillgång till email och webbrowsing på deras arbetsstationer? Eller skulle ni vilja gå igenom processen och bli TPN-godkända?

Då kan ZTEdge Web Isolation vara lösningen för er. ZTEdge levererar den högsta nivån av säkerhetskontroll och integreras enkelt i befintliga IT-miljöer.

Kontakta oss så fixar vi – tillsammans med utvecklaren Ericom – en demovisning för er.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *