fbpx
CT sponsrar lag i First Lego League

CT sponsrar lag i First Lego League

First Lego League är en spännande och lärorik kunskaps- och tekniktävling för barn och ungdomar i åldern 10–16 år. Se mer om tävlingen här.

Ett vinnande koncept

Creative Tools är med och sponsrar laget från Vallatorpsskolan 9A och deras uppfinning ”Dripsaver” i årets utmaning – Hydro Dynamics. ”Dripsaver” hjälper till att logga hur mycket olika personer förbrukar vatten när de duschar. Och ”Dripsaver” har redan vunnit FIRST LEGO League Champion och har gått vidare i den skandinaviska finalen i Oslo i helgen. Vi är så stolta!

Creative Tools har hjälpt till med att ta fram 3D-modeller i Autodesk Fusion 360, samt 3D-printat en prototyp – utifrån Vallaskolans konstruktion – med hjälp av Zortrax M200, en FlashForge Finder, en FlashForge Inventor II och en ZYYX+ 3D-skrivare.

Mäter mängden duschvatten

Idén är att en turbin mäter vattengenomströmningen i duschslangen på vilken apparaten kopplas in. När man duschar väljer man användare på knappen, och på displayen syns vald användare och vattenförbrukning.

Klass 9A är redan känd genom reportage i den lokala tidningen och nu väntar förmodligen ännu mer uppmärksamhet. Vi håller tummarna lördag den 2 december i Oslo för Vallatorpsskolan 9A och deras fina innovation!

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.