fbpx
Tillverka leksakerna hemma i din 3D-printer

Tillverka leksakerna hemma i din 3D-printer

Marknaden för 3D-skrivare växer stadigt då maskinerna nu är lätta att använda och inte kostar mer än en ”normaldyr” hushållsapparat. En annan viktig faktor är att driftskostnaderna sjunkit till bara några få kronor per modell – och då är det i vissa fall billigare att 3D-printa ett föremål hemma än att köpa det i affären. Vi tycker dock att det unika med hemma-3D-skrivare är att de skapar saker som man inte kan köpa i affärerna

Som en fundering kring denna fråga har NetCommunitys Tiina Mauritzell skrivit en intressant artikel. Svaret är det ingen som har idag men den som lever får se, ifall vi i framtiden har en 3D-skrivare i varje hem.

Som en inspirationskälla till läsare av Tiinas artikel och detta blogginlägg valde vi bilden av figuren M-Girl som finns att ladda hem gratis från Thingiverse.com. Där finns det förresten en hel avdelning med bara leksaker och spel som du kan 3D-printa själv hemma! 3D-skrivaren i bild som användes för att printa M-Girl-dockorna är en MakerBot Replicator 2.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *