fbpx
Trotjänaren MakerBot Replicator 1 Dual Extruder

Trotjänaren MakerBot Replicator 1 Dual Extruder

Replicator 1 var den första MakerBot 3D-skrivare som designades som en färdig konsumentprodukt. Den hade en snygg design som lockade både entusiaster och tekniker. Förutom en uppgraderad konstruktion fick skrivaren också dubbla skrivarhuvuden! Plötsligt gick det att experimentera med inte bara ett, utan två typer av material samtidigt!

Replicator 1 var den första 3D-skrivaren som vi åtminstone i Sverige anser satte igång 3D-print-revolutionen. Det gick att få en färdig produkt att börja skriva med, vare sig du var lärare, vetenskapsman, designer, konstnär eller bara världens bästa förälder. 

Replicator 1 har sedan dess ersatts av Replicator 2 som är en förbättrad modell som fokuserar på att göra 3D-printing pålitligt och enkelt. Den använder sig av PLA-plast som är snällare mot 3D-printnybörjaren och gör det helt enkelt lätt att skriva ut. 

Kort därefter kom också Replicator 2X som erbjuder en stabil konstruktion med evolverade egenskaper tagna från det bästa av Replicator 1 och 2. 2X är designad för den som vill bli en mästare på 3D-printing och som vill hjälpa till och skapa nästa generations produkter, material och 3D-tekniker.

Den nya konstruktionen i Replicator 2 och nya 2X är inte bara snygg utan erbjuder en mycket mer stabil maskin med slitstarka komponenter och metallram. Det ska bli spännande att se hur de ställer sig mot Replicator 1.

En av Creative Tools anställdas Replicator 1 jobbar nästan dagligen med diverse projekt, delar, koncept och coola figurer. Den rullar på utan anmärkningar eller service och har snart skapat 3D-objekt i ett år. Total utskriftstid är runt 200 timmar! Det ska bli spännande att se hur mycket längre Replicator 2X skriver ut. För visst vill man uppgradera sig Replicator 1, det går bara att ”modda” till en viss gräns…

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *