fbpx
Dagens 3D-print – Fungerande differentialväxel för RC-bilar

Dagens 3D-print – Fungerande differentialväxel för RC-bilar

Det är inte sällan man hör orden ”kan man verkligen skapa fungerande saker med en billig 3D-skrivare?”. Svaret är definitivt ja, och det bästa beviset är att ta fram riktiga exempel på 3D-utskrivna föremål.

Idag visar vi därför en fullt fungerande differentialväxel som numera 3D-printveteranen Daniel Norée skapat. Konstruktionen gjordes som en del av hans imponerande projekt OpenRC 1:10 4WD Truggy Concept RC Car som han delar med sig gratis på Thingiverse.com. Den har blivit otroligt populär vilket i skrivande stund innebär mer än 40.000 nedladdningar!

Differentialväxeln är ett perfekt exempel som visar att en hemma-3D-skrivare kan skapa små föremål med intrikata former såsom kugghjul, kåpor, kopplingar, osv.

I videon ovan kan du se hur Daniel monterar ihop den med hjälp av ett specialverktyg som han naturligtvis också skapade med 3D-skrivaren. 

Hela konstruktionen är skapad på en Replicator 3D-skrivare från MakerBot. Som plast användes vanlig vit 1,75 mm filament (ABS). Alla delar har en sammanlagd volym på 13,6 kubikcentimeter vilket i blir ca 6 kronor i materialkostnad om man 3D-printar dem helt massiva.

Det är med andra ord bevisat att det är billigare att 3D-printa hobbyprylar, leksaker och reservdelar hemma än att köpa dem i affären! 

Vi tackar Daniel för att han gjort ett så enastående roligt RC-projekt som han delar med sig gratis till hela världen! 🙂


Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *