fbpx
Dagens 3D-print – Padda skapad i LAYBRICK

Dagens 3D-print – Padda skapad i LAYBRICK

I dagens 3D-print visar vi en cool padda som ni ser i bild. Den är 3D-printad av svensken  Olshumlan som använt en Replicator 2 3D-skrivare från MakerBot. (se foruminlägg).

Det som gör detta speciellt är valet av 3D-printmaterial. Paddan är nämligen inte skapad av vanligt filament i ABS- eller PLA-plast. Materialet som Olshumlan använde kallas för LAYBRICK vilket kan beskrivas vara en blandning av kalk och co-polyestrar. Detta ger den enastående stabila 3D-printegenskaper och resultatet liknar mer stengods än plast! Det nya materialet är med andra ord som klippt och skuret för dem som vill göra keramikdesign samt arkitekter som vill kunna 3D-printa stora volymer i stabil form.

Vi kommer inom kort att införa LAYBRICK samt andra nya material i vårt sortiment så att alla 3D-printanvändare i Sverige lätt kan få tag i det. Dessa material levereras i standarddimensionerna 1,75 och 3,0 mm vilket passar följande 3D-skrivare:

  • MakerBot Replicator 2 och 2X
  • 3DFactories EASY3DMAKER och PROFI3DMAKER
  • Felix
  • Sintermask fabbster
  • RepRapPro Huxley, Mono och Tricolour
Den som vill kunna 3D-printa denna padda kan hitta modellen gratis på denna länk på Thingiverse.com. Den är skapad av pmoews.


Läs mer

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *