fbpx
Featured Video Play Icon

Dagens 3D-print – Studenter bygger dinosaurieskelett

Om det finns en enda faktor vi kan framhäva som påverkar 3D-printing åt rätt håll, skulle vi i så fall säga att det har blivit svinbilligt att göra 3D-utskrifter! 🙂

De flesta 3D-utskrifter som görs med de nya populära FFF 3D-skrivare kostar cirka 30-50 öre per gram vilket innebär att resultaten kostar några kronor och sällan blir dyrare än en tia eller tjugo kronor.

Då skolor inte brukar ha några stora ekonomiska medel är det särskilt bra att dessa FFF 3D-skrivare används inom pedagogik. Tekniken använder miljövänlig PLA-plast och kräver inte några kemikalier före eller efter 3D-utskrift. Därmed utsätter man inte elever för några risker. När 3D-printingen är klar är det bara att rycka loss modellen och använda den!

Elever skapar dinosauriemodeller 

I en artikel som Autodesk skrivit på deras blogg för 123D kan man läsa om ett inspirerande exempel för 3D-skrivare i skolor.

Det handlar om Barry Joseph som på American Museum of Natural History startat ett projekt där elever får ta sig djupt in i muséernas arkiv där de 3D-skannar skelettdelar. Dessa 3D-printas sedan av eleverna på 3D-skrivarmodellen MakerBot Replicator 2 i PLA-plast.

Det har sagts att man lär sig bättre genom att ta på saker än att läsa text i böcker. Vi tror därför att 3D-skrivare i skolor fyller ett självklart syfte inom pedagogiken.


Läs mer

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.