fbpx
Dagens 3D-print – ZBrush-skulpturen Popeye

Dagens 3D-print – ZBrush-skulpturen Popeye

Sexfaldige Oscar-vinnaren, ZBrush-veteranen och 3D-artisten Rick Baker (monstermaker), visar var skåpet skall stå när det gäller att bruka en 3D-skrivare. 

Han ”återupplivade” en gammal digital 3D-skulptur som är hans tolkning av Popeye vilket legat länge lagrad på hans hårddisk. I flera år har hans datafil inte kunna bli något annat än en snygg 3D-renderad fotorealistisk bild.

För en tid sedan skaffade sig Baker en Replicator 3D-skrivare från MakerBot. Den använde han för att skapa en 3D-modell av hans ZBrush-modell som först sparades ut som en STL-fil.

Då Popeye-bysten har många ytor som ”hänger” i luften behöver dessa stödjas underifrån. Detta löser man enkelt genom att 3D-skrivarens styrprogram, MakerWare, automatiskt skapar stödmaterialstrukturer som underifrån sträcker sig från botten och stödjer de ytor som hänger för långt ut i luften, som t.ex. hakan.

Dessa lamelliknande former kan man lätt lossa genom att bryta, skära och riva.

Den färdiga modellen har Baker efter rensningen mycket skickligt målat och gett den ett enastående utseende.

Alla bilder i denna artikel är tagna av Rick Baker och lånade från hans inlägg på forumet ZBrushCentral som kan läsas på denna länk.


Läs mer

Läs mer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.